Thursday, September 6, 2012

Tukar suami tak heboh pun.Heboh pasal bendera. ada yang mencadangkan supaya diambil tindakan kepada mereka yang pamerkan bendera lain selain daripada bendera jalur gemilang, habis modal untuk mengampu Kerajaan BN sehingga lupa pada sejarah.
Parti PAS telah beberapa kali tukar bendera dan lambang dari bulan bintang kepada bulan penuh purnama, tak jadi masaalah pun, kenapa hari ini isu mengibarkan bendera selain daripada bendera jalur gemilang menjadi semacam satu kesalahan besar, kononnya nak tunjuk setia. Setia kepada siapa?. Apakah orang yang beriya-iya meminta supaya kerajaan mengambil tindakan kepada rakyat yang mengibarkan bendera tidak jalur gemilang sebenarnya teramat setia kepada Allah.
Jadi sekiranya perlaksanaan hukum hudud pun tidak dapat dilaksanakan,tak usahlah bercakap pasal kesetiaan, kerana pertukaran bendera boleh berlaku bila-bila masa dan orang yang menang boleh melakukannya, begitu juga dengan sejarah kerana sejarah itu ditulis oleh orang yang menang.
Tukar bendera, tukar parti tak jadi masaalah dan tak menjadi kesalahan asalkan jangan tukar ugama Islam. Hari ini kita ada bendera jalur gemilang boleh jadi selepas PRU13 kita diminta mengibar bendera lain pula sebagai tanda merayakan sebuah negara yang Adil untuk semua.
Ingatkah kita disatu masa dulu dinegara kita ini waktu pun diubah, jadi apa masaalah dengan tukar bendera, orang yang suka bermuka-muka sahaja yang menghebuhkan pasal tukar kibar bendera. yang tukar suami tak dihebuh pun.

1 comment:

UMNO PARTI PENJARA said...

.

(( Take Note )) Anda Tentukan - Rakyat Terengganu Atau Rakyat Selangor Rakyat Terbodoh?..


Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang selesai. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul..

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR.... Yakin dan percayalah, anda tak rugi apa2 jika bg peluang kpd PR malah untung..