Wednesday, August 3, 2011

Reaksi daripada peminat Imigresen.

inilah akhirnya terjadi kepada rakyat malaysia, apabila sebuah kerajaan tidak prihatin kepada rakyatnya sendiri, asyik dok fikir bagaimana nak perkayakan diri dan kroni, seperti agihan program 6P hari ini dan perlantikan pembekal biometrik yang tidak berpengalaman yang hanya tahu mengutip wang pendahuluan berjuta-juta ringgit.

Salam Tuan Hj, Kenapa perlu pemutihan PATI secara pendaftaran Biometrik walhal kita mengetahui PATI adalah golongan yang perlu kita tangkap dan humban keluar negara dari Malaysia. Kita perlu bertegas dalam memerangi isu ini, jangan sampai satu masa nanti anak cucu kita berjirankan warganegara asing dalam satu kawasan taman perumahan. Kenapa perlu kita sewenang-wenangnya begitu bermurah hati memberikan kerakyatan kepada warganegara asing, MyPR kepada MyKAD dengan melambakkan lagi warganegara asing di tanahair Malaysia dan yang lebih parah mendaftar dan membenarkan mereka menjadi pengundi dalam sistem pilihanraya kita. Apakah ini jelas kezaliman menindakkan hak warganegara Malaysia kepada warganegara asing? Isu Mismah (640704715238) yang pada awal pagi pemegang MyPR, petangnya pemegang MyKAD dan seterusnya automatik termasuk dalam pemprosesan daftar pengundi dalam SPR menunjukkan betapa kezaliman telah menjalar dalam sistem pemerintahan negara kita. Silalah rujuk butiran tersebut sebagai penjelasan terperinci. http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/4675-suruhanjaya-perlu-siasat-pagi-mypr-petang-mykad#.TjibciI2gfg.blogger Ya Allah, jauhkan negaraku, tanahairku tercinta dari anasir-anasir kezaliman. Wasalam.

Haha...masih tak faham lagi, isunya bukan sebab 6P..6P hanyalah umpan, yang sebenarnya 6P adalah modal permulaan melalui deposit dari syarikat agen pengurus untuk pembekal sistem biometrik (kroni peringkat tertinggi - ini cerita bilion-bilion punya bro) yang telah dipasang dipintu-pintu masuk tapi kerajaan masih belum membayarnya lagi. Itu saja. Nostradamus meramalkan: 1. Banyak syarikat akan gigit jari sbb tak dpt volume bagi balik modal apatah lagi Imigresen buka kaunter free. 2. Mungkin ada company pergi kutip jari PATI di Jakarta atau Citagong atau mana-mana sahaja untuk balik modal...hahaha (so angka 3 juta mungkin akan bertambah) 3. PATI apa guna pergi ke syarikat kerana lepas ni biometriknya akan hancus tak serasi dan gagal jadi macam kes biometrik sebelum ini Walau apa pun ini semua hanyalah untuk kutip duit sahaja ianya tak pernah diuji sebelum dilaksanakan itu pasal kelam kabut, Syarikat pembekal adalah syarikat cap ayam RM 2 yg baru tubuh tu...

No comments: