Friday, November 9, 2012

UMNO sayang pada ' Chua Soi Lek'?


Chua Soi Lek dipertahan kerana menentang hukum hudud, manakala Nurul Izzah di dikaitkan dengan isu 'murtad' satu gejala yang dilihat boleh mempercepatkan kejatuhan kerajaan BN dan menghakiskan sokongan rakyat kepada UMNO. Betul kata Tun Mahathir, UMNO dilihat lebih busuk daripada usus (tahi).


Itu adalah satu 'kecelakaan' sedang menimpa umat Islam di Malaysia, apabila ada pihak secara terang menolak 'undang-undang Islam' dilaksanakan. Nampak sangat UMNO begitu kecut perut kepada MCA, hanya kerana untuk mengekalkan beberapa ribu orang pengundi cina maka sanggaup mempertahankan cadangan CSL supaya kerajaan Malaysia menolak perlaksanaan hukum hudud.

Kini UMNO telah memesongkan isu dan menghala targetnya kearah Nurul Izzah, Naib Presiden PKR yang juga Ahli Perlimen Malaysia dengan berbagai-bagai ejekan dan tuduhan yang melampau apabila Nurul Izzah dikaitkan dengan isu murtad. Satu isu yang diputar belit dengan harapan rakyat menolak PR dalam PRU13 nanti.

UMNO cuba membantu PR supaya penganut ugama lain di Malaysia ini akan terus memberi sokongan padu kepada Nurul Izzah dan PR, yang mana melayu sudah pun berpihak dan telah pun memilih parti mana yang mereka hendak sokong pada PRU kelak. Apa pun isu yang dimainkan oleh UMNO dan BN, rakyat sudah tahu parti mana yang telah melakukan kemungkaran dan mengamalkan rasuah dan kroni.

Untuk melalaikan rakyat dari terus berbincang soal isu hudud, isu RM40 juta kononnya untuk UMNO Sabah yang didedahkan oleh Rafizi tentang ada hubung kait dengan Nazri Famili maka Nurul Izzah dijadikan tempat untuk membalas dendam, yang mana satu kesilapan besar yang telah dilakukan oleh UMNO dan penulis yang pro UMNO kerana Nurul Izzah telah bersebati dengan masyarakat Islam yang tulin dan akan bersama Nurul Izzah bagi menjatuhkan kerajaan BN dalam PRU nanti..

Bertambah gawat lagi kepada UMNO dan BN apabila rakyat telah memilih bahawa isu murtad yang dikaitkan terhadap Nurul Izzah dianggap sebagai isu politik murahan kerana apabila rakyat mendengar keseluruhan ucapan dan dailog maka rakyat membuat keputusan bahawa ucapan tersebut tidak menjurus terkeluar akidah. Kerana Nurul Izzah tidak mengajak umat Islam supaya menganut ugama lain.

Betul dah pendapat rakyat Malaysia, pilihanraya ke 13 itu adalah pilihanraya terakhir bagi kerajaan BN kerana apabila BN jatuh pada pilihanraya ini, BN tidak mampu bangun lagi kerana jelas PAS lebih dihayati dan diyakini oleh rakyat semua bahawa PAS adalah sebuah parti untuk orang yang berugama Islam berbagai lapisan masyarakat.

UMNO lebih menyokong Chua Soi Lek daripada Nurul Izzah sehingga ulasan Nurul Izzah mengulas ayat al Baqarah diputar belit semata-mata nak mengaibkan seorang 'gadis Islam' sedangkan CSL menghina hukum hudud dipertahankan.

Ekoran isu murtad yang dikaitkan oleh UMNO dan Balaci UMNO terhadap puteri Islam Nurul Izzah itu , Sdr Rosdi Mustapha seorang usaha muda telah, telah menghubungi UTTV dan memberi kesanggupan untuk membiayai satu debat supaya diadakan diantara Dr. Asri (MAZA) bekas mufti Perlis dengan Ulama UMNO dan di moderator oleh Hassan Akida Ali, yang mana kos perbelanjaan beliau sanggup keluarkan,

No comments: