Saturday, August 28, 2010

Rasuah sex dan suara pita rakaman?

Kabarnya semalam Dato' Norzaidi, Ketua UMNO Bahagian Tumpat mengadakan majlis makan colek dirumahnya. Ramai dikalangan guru-guru yang hadir dan beramah mesra dan rata-rata guru puji sikap baik Ketua UMNO Bahagian itu.

Ada dikalangan guru-guru berkata, sekiranya UMNO menang dalam pilihanraya umum nanti, calun Menteri Besar yang layak adalah Dato' Norzaidi jika dilihat cara beliau melayan tetamu dan cara berucap yang tidak menyakitkan hati mana-mana pihak.

Program makan colek yang dihadiri oleh pemimpin UMNO Bahagian sedang giat diadakan di Kelantan kini terutamanya selepas sembahyang terawih. Kejayaan kehadiran orangramai dirumah Dato' Norzaidi semalam telah mengalahkan kehadiran ditempat lain. Contohnya program makan colek di Bahagian Ketereh, tidak semeriah seperti dirumah Dato' Norzaidi.

Memang pun Dato' Norzaidi adalah salah seorang yang layak jadi Menteri Besar Kelantan sekira UMNO dapat memerintah, yang jadi tandatanya ialah mampukah UMNO menang mejoriti di Kelantan, kerana ada saja isu-isu yang sensasi yang menyebabkan rakyat ketawa apabila merenongkan persitiwa yang melanda pemimpin UMNO Kelantan.

Cerita terbaru yang dipost oleh MSO dalam blog Merah Tinta berhubung 'Rasuah Sex' masih hangat diperkatakan oleh rakyat jelata, MSO pula secara suspen mendedahkan bukti lepas satu-satu yang mengakibat orangramai selalu bercakap dan tidak mudah melupakan cerita tersebut.

Saya juga sedang menunggu, bagaimana MSO akan dedahkan pita rakaman suara, sepasang couple sedang berbicara soal sex dengan manjanya. Boleh kah, tak salah kah. Tunggu.

Makan sehari semakin hebat. Tahukah Ezam Md.Noor tentang cerita ini?.

No comments: